24618
Book
In basket
Marmolady, galaretki i kompoty / Frank Stein ; przekład z niemieckiego Małgorzata Chudzik. - Warszawa : Morex, [ca 1996]. - 63 strony : fotografie kolorowe ; 21 cm.
(Smaczna Kuchnia)
W lecie zbiory, w zimie uczta. Umożliwiają nam to marmolady, kompoty i galaretki z domowej spiżarni. Mimo obfitości tych produktów na półkach sklepowych nie słabnie zainteresowanie domowym wyrobem przetworów. Jest to spowodowane faktem, że tylko one dają nam całkowitą pewność, co do zawartości słoika. Ponadto nie musimy się obawiać, że w środku znajdują się, chemiczne konserwanty, czy nieświeże owoce, a słoiczek owocowej marmolady ozdobiony ładną serwetką i sympatyczną dedykacją jest zawsze mile widzianym upominkiem dla zaprzyjaśnionych łasuchów. W tej książeczce znajdują się przepisy na przetwory z prawie wszystkich owoców lata. Dodatek ziół, przypraw i alkoholu sprawi, że nasze marmolady, galaretki, kompoty i likiery uzyskają niepowtarzalną nutę smakową. Znajdą tu Państwo również przepisy na przetwory o obniżonej wartości kalorycznej, które mogą spożywać diabetycy.
Availability:
Wypożyczalnia Ochotnica Dolna
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginalny: Marmeladen, Gelees und Kompotte.
Bibliography, etc. note
Indeks
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again