24648
Book
In basket
(Monstrrrualna Erudycja)
Pierwszą czekoladę, która wyglądała jak szarobrunatne szumowiny, pili na gorąco Aztekowie. Potem sączyli ją hiszpańscy zdobywcy i tak im się spodobała, że trzymali ją w sekrecie przez sto lat. Dzisiaj każdego roku ludzkość zjada tysiąc ton czekolady. Teraz dostajecie do rąk czekoladowy przewodnik po dziejach czekolady, który nie rozpływa się w dłoni, ale podczas jego lektury będzie wam lecieć ślinka! Poznacie szczęśliwą kobietę, która żywi się wyłącznie czekoladą, zostaniecie poczęstowani radioaktywną bombonierką i zadziwicie swoje mamy daniem ze smażonego Marsa! Nikt już was nie zagnie, jeśli chodzi o czekoladę! Pytania, co ma Kolumb do batonu, jaki Mars kosztował cztery tysiące funtów lub po co Montezuma pił czekoladę ze złotej filiżanki to dla was bułka z masłem - o, przepraszam, oczywiście z czekoladą! A zatem przygotujcie sobie swoją ulubioną czekoladę, ułóżcie się wygodnie, wgryźcie się łakomie w masę czadowych faktów i poczujcie słodki smak lektury![ źródło opisu: Wydawnictwo Egmont, 2002]
Availability:
Wypożyczalnia Tylmanowa
There are copies available to loan: sygn. 82-93 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again