24648
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Poradnika Domowego, ISSN 1234-7779 ; 2/2002)
Sztuka kulinarna to nie tylko smakowite potrawy, ich wygląd i aromat, lecz także nazwy przywołujące określone skojarzenia lub wspomnienia. Jedną z wielu kategorii, według których wywodzą się nazwy potraw, jest rodzaj produktu z którego są zrobione (np. schab pieczony ) lub też podania, legendy i anegdoty związane z powstaniem poszczególnych dań (np. mięso, które wróciło do garnka ). W najnowszym poradniku znajdziecie Państwo kilkadziesiąt przepisów na smaczne, lecz jakże humorystycznie nazwane potrawy, którymi można oszołomić zarówno gości, jak i domowników. Może będzie to wyborna sałatka śledziowo-ziemniaczana o nazwie morski włóczęga lub kruche ciasteczka noszące intrygujący tytuł słodkie kolanka .
Status dostępności:
Wypożyczalnia Tylmanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej