24648
Book
In basket
(Biblioteczka Poradnika Domowego, ISSN 1234-7779 ; 2/2002)
Sztuka kulinarna to nie tylko smakowite potrawy, ich wygląd i aromat, lecz także nazwy przywołujące określone skojarzenia lub wspomnienia. Jedną z wielu kategorii, według których wywodzą się nazwy potraw, jest rodzaj produktu z którego są zrobione (np. schab pieczony ) lub też podania, legendy i anegdoty związane z powstaniem poszczególnych dań (np. mięso, które wróciło do garnka ). W najnowszym poradniku znajdziecie Państwo kilkadziesiąt przepisów na smaczne, lecz jakże humorystycznie nazwane potrawy, którymi można oszołomić zarówno gości, jak i domowników. Może będzie to wyborna sałatka śledziowo-ziemniaczana o nazwie morski włóczęga lub kruche ciasteczka noszące intrygujący tytuł słodkie kolanka .
Availability:
Wypożyczalnia Tylmanowa
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
Other editions:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again